top of page
IMG_4804.JPG

Soy un párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y edítame. Es muy sencillo.

La “Festa dels Dolors” com popularment es coneix aquesta diada a Bellpuig, comença a primera hora del matí amb una missa en honor a la Mare de Déu, oficiada a la església parroquial de Sant Nicolau.

Cap a les onze del matí, els integrants de la Junta i la Banda de Musica Municipal, recullen a casa seva als Priors de la Festa per dirigir-se a l'ajuntament.

IMG_4820.JPG
IMG_4823.JPG

En arribar a l'ajuntament, el Prior i la Priora junt amb els seus seguicis de discrets i acompanyants són presentats pels caps de la Junta de la Congregació a les autoritats municipals presents.

Una vegada les autoritats i els seus convidats han complimentat i saludat als membres de la Junta de la Congregació i als Priors de la Festa, es forma la comitiva que, precedida en tot moment per la Banda de Música Municipal, farà camí cap a l'església parroquial de Sant Nicolau on se celebrarà la popularment anomenada "Missa Major".

Soy un párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y edítame. Es muy sencillo.

Soy un párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y edítame. Es muy sencillo.

Les dones participants al seguici que ho desitgen, amb la Priora al capdavant, des de la segona meitat del segle XX, s'engalanen amb la "xulona", com s'anomena popularment a la Vila la tradicional "peineta".

IMG_4837.JPG

Soy un párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y edítame. Es muy sencillo.

IMG_4842.JPG
IMG_4845.JPG

La "Missa Major" és l'acte central de la Festa durant el matí. L'afluència de fidels i vilatans és majoritària, omplint de bat a bat l'església.

L'Orfeó Joventut, centenària entitat musical local, acompanya amb els seus cants la celebració litúrgica.

IMG_4847.JPG

Aquest acte litúrgic és tradicionalment oficiat pel bisbe de la diòcesis de Solsona i concelebrada pels rectors de parròquies de les conrades i del bisbat convidats per l'ocasió.

IMG_4853.JPG

Els Priors de la Festa ocupen un lloc destacat en l'església durant la celebració.

IMG_4859.JPG

Un dels moments emotius de la celebració, és l'ofrena floral que fan les dones i que és recollida pel senyor Bisbe.

IMG_4869.JPG

Acabada la missa, es fa entrega als Priors dels títols que els acrediten com a Priors de la Festa i havent cumplimetat la visita al cambril per estimar la Mare de Déu signen al llibre d'honor de la Congregació

IMG_4881.JPG
IMG_4878.JPG
IMG_4893.JPG

Una vegada finalitzada la celebració litúrgica el seguici de Priors, Junta de la Congregació i autoritats municipals, surt al carrer enmig d'aplaudiments dels vilatans congregats esperant la seva sortida. És en aquest moment quan es manifesta l'alegria d'una Vila emocionada i feliç.

Ja de retorn, el seguici fa una aturada al davant de l'edifici de l'ajuntament per immortalitzar el moment i acomiadar-se fins a la tarda on tornaran a trobar-se per tornar de nou a l'església i celebrar la funció litúrgica en honor, com totes les celebracions de la Festa, de la Mare de Déu dels Dolors.

Serà en acabar aquesta celebració de tarda quan es fa entrega al Prior i a la Priora i als nens representants dels Capellanets i Blanques, dels estendards que portaran durant la processó de la nit. És tradició que els priors de l'any anterior entreguin els estendards als nous priors, sent aquest un acte molt emotiu i bonic.

IMG_4898.JPG
bottom of page