top of page

És tradició que des del divendres anterior al divendres de la Festa es porti a terme l'anomenat Septenari en honor a la Mare de Déu amb el propòsit dels congregants i habitants de la Vila que hi assisteixen, de preparar-se espiritualment, per al dia de la Festa.

Les misses del Septenari son oficiades pel Rector titular de la Parròquia de Bellpuig, assistit per un altre Rector convidat per tal que prediqui durant aquest Septenari per regla general tenint com a base de les prediques els Set Dolors de la Mare de Déu.

Són set nits on es comença a copsar l'esperit de Festa. Els oficis comencen a les nou de la nit i l'assistència de fidels és massiva.

Un dels moments més importants durant el Septenari és quan es canten els "Goigs de la Mare de Déu dels Dolors".

Escrits per en mossèn Francesc Roig i musicats per mossèn Jesús Capdevila, referent de la música i la cultura tradicional a la Vila de Bellpuig, descriuen els Set Dolors de la Verge amb una extraordinària sensibilitat.
Cada "Goig" descriu un dolor de la Verge i abans es dóna lectura a una pregària dirigida a la Mare de Déu.

Per acabar les celebracions durant tota la setmana de Septenari es canta la "Pregaria a la Mare de Déu dels Dolors", cant compost i musicat també pels insignes mossèn Francesc Roig i mossèn Jesús Capdevila, congregants devots i compromesos al llarg de la seva vida.

El dijous abans de la Festa es porta a terme la "Celebració del Perdó" com a culminació del Septenari.

És costum que en finalitzar les celebracions dels tres primers dies s'ordenin als nous congregant que es vulguin afegir a la Congregació mitjançant una petita celebració a la Capella dels Dolors.

bottom of page